Rena rama retoriken

Ansökan stängd

Det här handlar om din egen resa. Du har något att säga eller berätta - ett tal, ett anförande, en presentation - eller så vill du utveckla och fördjupa dina dialoger med andra.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 2 aug 2021 - 6 aug 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


handlar om hur du får folk att lyssna till det du har att säga. Genom den moderna retorikens hemligheter blir du expert på att möta, inspirera och beröra dina mottagare.

Du lär dig använda retoriska verktyg, strategier och metoder för att finna struktur, nå fram och in.

Genom roande retorik-impro tränar vi på att förhålla oss fritt till våra ämnen och våra lyssnare.

Ett gott medel mot stress eller nervositet är att ”landa i sig själv”: Vi tränar och utvecklar medvetenhet kring andning, röst, kroppsspråk och timing - att vila i oss själva, vara ett med vårt budskap och skapa nu-närvaro i vår kommunikation med andra. 

Vi lär oss behärska retoriska verktyg, metoder och strateger för hur vi kan väcka våra lyssnares sinnen och engagemang. Vårt fokus ligger i att lyfta oss själva och varandra. Vi övar även på konstruktiv kritik.

Kursen erbjuder en veckas kreativ retorik som lekfullt landar i teori. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att kommunicera mera.

Kursledare Ginn-René Karlqvist, retoriker och kursledare i kreativ retorik och kommunikation sedan 2004, teaterpedagog och retoriklärare vid Stockholms Universitet.