Skrivarkurs med Jan Sigurd

Ansökan stängd
Handledaren får dig att fiktionalisera. Du lär dig att professionellt samla och handskas med upplevelser, du får tillgång till berättartekniska och dramaturgiska verktyg.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Kostnad 5200 kr för kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 9 aug 2021 - 13 aug 2021

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Kåseri , Övriga skrivarkurser

Detta är en kurs som vänder sig till den som har fallenhet för att skriva men kanske ännu inte kommit loss på allvar. Kursen inspirerar och stimulerar den som vill skriva nytt och bättre och kanske även bearbeta befintliga texter. Varje elev klättrar upp ett par pinnhål i kompetens efter en vecka med en av Sveriges mest rutinerade skrivlärare. Men det blir inte bara en vecka av lärande – glädje, lust och gemenskap är andra ledord denna vecka.

Med kursledaren som coach lär du dig att göra konst av ditt eget liv, dina egna fantasier och drömmar. Stor vikt läggs vid hantverksmässiga begrepp och grepp som är användbara för att utveckla ditt språk och ditt berättande på papperet. Tanken är att varje kursdeltagare ska lämna kursen med en text i handen som håller professionell kvalitet, antingen det rör sig om ett romanfragment, en pjäs eller kortprosa. Den här kursen har ett liknande upplägg som Novellskrivarkursen.

Kursledare är Jan Sigurd, författare och dramatiker. Piratenpristagare 2005. Han har givit ut 21 böcker, bland annat Paddlaren, Hemingways sista flamma, Min franska tekopp, Siesta hela veckan och Prästen som blev frälst. Han har även givit ut en deckarserie – skriven ihop med Hans Vennersten: Sanningens pris, Pomologen, Ingers violin samt Onda änglar.

Han har vid sidan av sitt eget författarskap under elva år varit knuten till Lunds Universitets tvååriga Författarskola där han undervisat i skrivande. Är numera och sedan sju år tillbaka kursansvarig för Författarlinjen på Sörängens folkhögskola – en ettårig utbildning.