Allmän kurs Måleri- och formspråk

Behörighetsgivande kurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Möjlighet att gå mer än ett år finns.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du prövar olika tekniker och material. Du går upp i format och arbetar mycket på väggen eller vid staffliet för att utveckla ditt eget måleri. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsintervju på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 20 dec 2022

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/term. Övriga terminskostnader 1100 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, maten på de olika festerna, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Kontakt: Pia Palm

E-post:
pia.palm@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du pröva olika tekniker och material? Du kommer att arbeta i olika format och arbeta mycket på väggen eller v id staffliet för att utveckla ditt eget måleri. Genomgångar av arbetsuppgifterna gör att du tränar ditt bildseende och att ge och ta konstruktiv kritik. Under året produceras ett antal utställningar.

Du som kursdeltagare behöver inte vara fullärd, utan vi gräver där du står. Du behöver heller inte veta vad du vill med det skapande, det kan du hitta här. Det du behöver är en vilja att utvecklas, vara nyfiken samt tycka att det är stimulerande och härligt att vara kreativ.

Målet är att du ska utvecklas och fördjupa dina kunskaper och få insikter och färdigheter i ditt skapande. Du får också många möjligheter att utveckla ditt egna fria måleri och ställa ut dina verk både och utanför skolan.

OM INRIKTNINGEN

På måleri inriktningen får du möjlighet att:

 • Hitta din egen stil och uttryckssätt
 • Prova olika tekniker
 • Teckna kroki
 • Arbeta med akryl, olja, akvarell, spray, olika pennor och kritor
 • Reflektera över hur dina verk kan ställas ut och visas fram
 • Lära dig vad som ingår i en grundläggande konstnärlig utbildning

Under höstterminen arbetar vi med – blandat med kroki. Vi gör också en utställning. Under vårterminen arbetar vi med – men du har också möjlighet att arbeta med din portfölj för att kunna söka vidare konstnärliga utbildningar.

Samtidigt läser du de allmänna gymnasieämnen du behöver för att få en grundläggande behörighet att söka till högskolan eller yrkeshögskolan

LÄRARE

Kontaktlärare: pia.palm@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/