Att skriva med humor

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs om vad som blir roligt i text. På vilka sätt kan man vara rolig när det kommer till ord? Är det roliga samma på papper som när man talar? 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

En kurs om vad som blir roligt i text. På vilka sätt kan man vara rolig när det kommer till ord? Är det roliga samma på papper som när man talar? Under veckans gång går vi igenom massor av sätt att vara skojig på, rent litterärt, och undersöker samtidigt vad vi själva tycker är kul (och kanske varför).

Vi går igenom hur det blir kul när man använder över- och underdrifter, hur man kan skämta med själva språket, att det kan bli kul via de figurer man skapar, om humorn i diskbänksrealism och om humorn i det uppenbart påhittade – och dessutom övar vi på att verkligen få fram den högst personliga blicken och tilltalet.

Kursledare är Maria Maunsbach. Hon har tidigare jobbat som programledare på Sveriges Radio P3 och skriver numera krönikor i Sydsvenskan, samt driver sitt eget humorklubbskoncept Första och sista daten och håller på att starta upp Författarscen Debutant i samarbete med Malmö Stadsbibliotek. Som grädde på moset började hon dessutom sin bana mot kulturlivet som kursdeltagare på Fridhems folkhögskola.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/