Body awareness och meditation

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs
Body Awareness fokuserar på medveten närvaro, andning och hållning. Därigenom når vi avslappning, kommer ner i varv och släpper stressen. Med kroppen i centrum utforskar vi lågintensiva rörelser.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 15 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Det här är kursen för dig som bestämt dig för att du är viktig. Body Awareness ger dig andrum i tillvaron. Du får möjlighet att frigöra dig från onödiga spänningar och få tillgång till mer energi. 

Body Awareness fokuserar på medveten närvaro, andning och hållning. Därigenom når vi avslappning, kommer ner i varv och släpper stressen. Med kroppen i centrum utforskar vi lågintensiva, stabiliserande rörelser. Vi lär oss lyssna på kroppen, använda den skonsamt och hitta balansen. Vi övar på att medvetandegöra och förändra tanke- och beteendemönster. Kroppen blir din egen verktygslåda för stresshantering. 

Under veckan varvar vi Body Awareness i praktik och teori med Meditation i rörelse och stillhet. 

Kursen passar alla som önskar fördjupa sina kunskaper och strategier för välbefinnande och återhämtning.

Kursledare är Anna Heiman, legitimerad fysioterapeut med vidareutbildning inom Body Awareness. Hon har lång erfarenhet av att motivera och inspirera människor att hitta sina inre resurser och nå nya mål genom att använda kroppen och rörelser.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/