Deckarkurs med Jan Sigurd

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Detta är en vecka när vi försöker ägna oss åt deckarromanens grundläggande verktyg. Alla får prova på att under kunnig handledning skriva inledningen på en egen kriminalhistoria.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Detta är en vecka när vi försöker ägna oss åt deckarromanens grund-läggande verktyg. Alla får prova på att under kunnig handledning skriva inledningen på en egen kriminalhistoria, tänka ut intrig och hitta det mest spännande upplägget. Det litterära språket ägnas stort fokus liksom psykologin bakom en verkningsfull historia som håller läsaren engagerad från första till sista sidan. Dramaturgi, karaktärer och trovärdighet är andra ledord som vi ägnar oss åt.

Kursledare är Jan Sigurd, författare och dramatiker. Piratenpristagare 2005. Han har givit ut 21 böcker, bland annat Paddlaren, Hemingways sista flamma, Min franska tekopp, Siesta hela veckan och Prästen som blev frälst. Han har även givit ut en deckarserie – skriven ihop med Hans Vennersten: Sanningens pris, Pomologen, Ingers violin samt Onda änglar.

Han har vid sidan av sitt eget författarskap under elva år varit knuten till Lunds Universitets tvååriga Författarskola där han undervisat i skrivande. Är numera och sedan sju år tillbaka kursansvarig för Författarlinjen på Sörängens folkhögskola – en ettårig utbildning.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/