Digital naturfotografering - steg 2

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

För dig som gått introduktionskursen alternativ har mycket goda kunskaper inom digital kamera och bild, färgrymd, kalibrering och filformat. Goda fotografiska kunskaper och datorvana krävs.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 15 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Steg 2 – i naturen och ba‌kom kameran. På denna kurs läggs stor vikt på att bemästra de nya digitala redskapen, såväl kameran som datorn. Kursen kommer inte bara att frossa i de tekniska finesserna utan också stimulera den personliga kreativiteten och utveckla den individuella bildsynen. Vi jobbar i programmet Photoshop.

 Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature fotoresor som han var med att starta. Han har ett förflutet som mångårig bildredaktör och delägare av en bildbyrå och är i dag en premierad och publicerad fotograf med många internationella meriter.

Han anlitas också flitigt som föredragshållare på fotofestivaler och en bred publik och är även en mycket efterfrågad kursledare.

Totalt har han publicerat 17 böcker och hans sjungande bok Fågelsång är Sveriges mest sålda naturbok någonsin

Hemsida: www.janpedersen.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/