Digital naturfotografering - steg 3

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs
Denna kurs är en vidareutveckling av Digital naturfotografering Steg 2 och du får fördjupa dig i de tekniker som lärs ut på denna.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 jul 2022 - 22 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Denna kurs vänder sig i första hand till de elever som har gått Jan Pedersens steg 2 kurser. De har företräde till kursen eftersom det krävs mycket arbete på egen hand och alla tekniska och fotografiska färdigheter bygger på erfarenheter från tidigare kurser.

Kursens tema är makrofotografering. Under veckan går vi igenom olika typer av makrotekniker. Vi börjar ”basic” och lägger tonvikten på handfasta tips som får dig att nå tydliga förbättringar och det grundläggande är – hur kommer du nära, hur får du det skarpt och hur får du det bra belyst. Vi jobbar också med mer artistiska närbilder som lever på spännande perspektiv, ljus och färger. Alla kommer att få mycket övning på att fokusera, komponera och exponera rätt. Och alla kommer att ha med sig nya tekniker för efterbehandling av bilderna hem .

Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature fotoresor som han var med att starta.

Hemsida: www.janpedersen.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/