Digital naturfotografering - Steg 4 v 31

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Denna kurs är en vidareutveckling av Digital naturfotografering Steg 3 och du får fördjupa dig i de tekniker som lärs ut på denna.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Kursen vänder sig i första hand till de elever som har gått Jan Pedersens kurser steg 3 eller har motsvarande kunskaper i bildbehandling. På denna kurs krävs mycket arbete på egen hand och det är viktigt att tekniska och fotografiska färdigheter finns på en erfaren och aktiv nivå så man på egen hand kan redigera bilder och följa vidare instruktioner i Photoshop.

Kursens tema är konstfoto möter naturfoto i nära bilder. Under veckan arbetar vi med smala motiv där tekniker försöker att spränga gränserna för det strikt illustrativa för att skapa bilder som bygger på fantasi och känsla. Vi kommer att arbeta mycket medvetet med ljus, multiexponeringar, monokroma och svartvita tekniker, men även med medveten färghantering.

Kursledare är Jan Pedersen, som i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature fotoresor som han var med att starta.

Hemsida: www.janpedersen.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/