Gör plats för skrivandet

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Att skriva är ett hantverk och en process. På den här kursen ägnar vi oss åt processen. Det innebär att vi ägnar oss åt mer åt själva skrivandet än åt vad det möjligen resulterar i.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 aug 2022 - 12 aug 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Att skriva är ett hantverk och en process. På den här kursen ägnar vi oss åt processen. Det innebär att vi ägnar oss åt mer åt själva skrivandet än åt vad det möjligen resulterar i. Med andra ord är inte detta kursen som ger dig svar på frågor om hur du skriver en deckare, en bestseller, eller en novell. På den här kursen söker vi i stället svar på frågor som:

”Varför vill jag skriva?”

”Vad vill jag skriva?”

”Hur vill jag skriva?”

”Var vill jag skriva”

”För vem vill jag skriva?”

”Måste jag skriva?”

”Vem är jag som skrivande människa?”

 

Kursen vänder sig till dig vill göra plats för skrivandet i ditt liv. Kanske har du ett projekt du aldrig kommer i gång med, kanske har du en allmän längtan efter att skriva, kanske har du något du brinner för att berätta men kommer inte i gång. Kanske skriver du redan idag men vill tränga djupare in i skrivandets process.

Under en vecka utforskar vi tillsammans skrivprocessen och vilka förutsättningar vi var och en behöver för att skapa rutiner för skrivandet i våra liv. Vi ser också inåt och hittar den motivation och känsla av angelägenhet som bär skrivandet. Via litteratur och poddar tar vi del av andra skrivande människors skrivprocesser, rutiner, tips och tricks. Vi diskuterar och jämför erfarenheter samtidigt som vi söker inåt, efter vårt eget skrivande. Vi gör skrivövningar men läser inte upp texter för varandra utan håller samtalen till skrivprocessen: Vad gav övningen? Hur kändes det att skriva? Vad kan jag ta med mig från övningen in i mitt eget skrivande? Utrymme ges också för eget, fritt skrivande.

Kursen hålls av Stina Lodén, som är skrivpedagog, redaktör/skribent och vägledare i läkande skrivande. Stina håller kurser och handleder i både läkande och kreativt skrivande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/hitta-sommarkurs/

Fler kurser inom: Skriva Reportage Dramatik Kåseri

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/