Från rädsla till kärlek - konsten att hitta sitt sanna jag!

Ansök nu

Från rädsla till kärlek - konsten att hitta sitt sanna jag!

Fridhems folkhögskola

Ansök nu

På den här kursen får du teoretiska kunskaper om hur vi fungerar på insidan, men du får framförallt göra en mängd praktiska övningar som hjälper dig att få kontakt med ditt sanna jag.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


I dagens samhälle är de allra flesta människor identifierade med det som man ofta kallar egojaget - en struktur där tankar och känslor av rädsla, oro, stress, avundsjuka, känslor av mindervärde, självkritik etc dominerar. Vi har alla hittat strategier för att hantera dessa oönskade känslor (arbete, träning, sex, alkohol), men det är tyvärr tillfälliga lösningar som inte hjälper oss i längden.

Ironiskt nog så jagar de flesta av oss runt i sökandet efter frid, harmoni, lycka etc, fast allt detta hela tiden finns inom oss, och faktiskt är en del av oss själva. Vi föddes alla med dessa resurser: kärlek, livsglädje, empati, nyfikenhet etc - detta är vad man skulle kunna kalla vårt sanna jag. Detta har aldrig gått förlorat, och kan aldrig gå förlorat, men vi har genom vår uppväxt och vårt samhälle tappat kontakten med oss själva.

I kursen "Från rädsla till kärlek" kommer vi dels att prata om hur vi faktiskt fungerar och om hur vi kan återknyta kontakten med vårt sanna jag, med vårt ursprung. Kursen innehåller en stor del praktiska övningar, både två och två, enskilt och i helgrupp, olika former av meditationer men också öppna samtal och delningar i gruppen där vi pratar om hur kunskapen om det andliga kan tillämpas i vardagslivet.

Kursledare är Gregor Bergman, 54-årig fyrabarnsfar, pianist, improvisatör och utbildad inom Zen Coaching. I kursen ingår också en 20 min Zen Coaching med Gregor.