Svartvita tekniker & klassiskt valörmåleri

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vi begränsar oss till valörerna och arbetar med olika tekniker. Tusch eller svart akvarellfärg ger laveringar i olika toner.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
infi@fridhemsfolkhogskola.se

Vi begränsar oss till valörerna och arbetar med olika tekniker.

Tusch eller svart akvarellfärg ger laveringar i olika toner.

Ett uttrycksfullt valörmåleri får man i blandningar med vit och svart täckfärg som gouache.

 Vi kommer också att använda svarta, grå och vita pastellkritor på tonat papper. Det blir teoretiska och praktiska genomgångar och exempel från konsthistorien.

Att träna sin känsla för valörer och ljus är grundläggande för allt bildskapande. Vi arbetar med ljussatta föremål och stilleben och om vädret tillåter kan man vara utomhus och finna motiv.

 Handledare är konstnären Ulf Stålhane, tidigare huvudlärare vid Skånska målarskolan. Han har undervisat vid Malmö konsthögskola, Fridhems folkhögskola och Designskolan i Malmö. Han har även föreläst vid bla Konstakademin Stockholm. www.studioedition.se

Materialkostnad tillkommer

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/