Teaterimprovisation - Steg 1

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för dig som är nybörjare eller har testat improvisationsteater litegrann tidigare.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 15 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

En kurs för dig som är nybörjare eller har testat improvisationsteater litegrann tidigare. Under lekfulla och kravlösa former får du prova på de grundläggande verktygen i improvisation: fantasi, spontanitet, lyhördhet och medspelarskap. Under kursen kommer du att, i en trygg miljö, framföra och se unika improvisationer, utveckla din kreativitet och få en rejäl energiboost. Allt sker i samspel med dina kursare under ledning av kursledare Sofia Czinkoczky.

Sofia upptäckte improvisationen för 20 år sedan och har sedan dess arbetat professionellt med improvisationsteater i alla möjliga sammanhang, bland annat som skådespelare på Stockholms improvisationsteater. I dagsläget arbetar Sofia på Aktör Edutainment, ett utbildningsföretag som utför upplevelsebaserade seminarium, interaktiv teater och kurser i kommunikation och presentationsteknik för organisationer, företag och myndigheter i Sverige.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln