Vi har föreställning i kväll

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Denna kurs vänder sig till dig som vill undersöka publikmötet. Varje dag skapas en ny föreställning som framförs inför publik. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Denna kurs vänder sig till dig som vill undersöka publikmötet. Varje dag gör gruppen en ny föreställning som framförs inför publik.  Det sker bara en gång, här och nu.


Föreställningen kan innehålla sketcher, minipjäser, monologer, dans, revynummer, dikter, sång, impro, perfomance, ja, vad som helst… allt nyproducerat av gruppen under dagen efter att vi arbetat med lustfyllda improtekniker och skrivövningar. 
Vi undersöker olika scenuttryck, hur man håller uppe intresset hos publiken, pauseringar, närvaro och timing. 

Kursledare är Martin Svensson och Marvin Yxner. 

Marvin har stått på scen 15000 kvällar, medverkat i 45 filmer, regisserat 77 föreställningar och gjort praktfiasko inför Lantmannaförbundet 1998. 
Martin var med i julrevyn i Klippan 1979.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln