Allmän kurs med inriktning Foto

Ansök nu

Allmän kurs med inriktning Foto

Fridhems folkhögskola

Ansök nu

Vill du fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya uttryckssätt inom fotografering? Vill du ägna ett läsår att fokusera på ditt fotoskapande i en kreativ miljö tillsammans med andra fotointresserade?

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Möjlighet att gå mer än ett år finns.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsintervju på skolan.

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/term. Övriga terminskostnader 1100 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, maten på de olika festerna, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Patrik Renmark

Telefon:
E-post:
patrik.renmark@fridhemsfolkhogskola.se


Vill du fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya uttryckssätt inom fotografering? Vill du ägna ett läsår att fokusera på ditt fotoskapande i en kreativ miljö tillsammans med andra fotointresserade?

Du behöver inte ha fotografiska förkunskaper, men en nyfikenhet och ett engagemang. Du behöver heller inte ha datorvana eller ha jobbat med redigering, utan kommer att lära dig det i Mac-miljö.

Det du behöver är en vilja att lära dig nya saker och utveckla ditt fotograferande.

OM INRIKTNINGEN

Under kursen fokuserar vi på att berätta med bild och hur en engagerar betraktare med sina bilder. Vi börjar med att lära de fotografiska grunderna och kollar på andra fotografers verk och arbetssätt. Under hösten så börjar vi med att jobba analogt i svartvitt mörkrum för att sedan gå över till att jobba i en digital miljö. 

Du lär dig att utmana dig själv genom att våga närma dig främmande miljöer och nya situationer med hjälp av kameran. Du lär dig också att driva egna fotoprojekt och planera utställningar, med hjälp av handledning från lärare som är yrkesverksamma.

Vi jobbar med att träna det ”fotografiska ögat” och språket genom bilddiskussioner, studiebesök och egna personliga projekt. Vi jobbar med flera olika typer av fotografi så som dokumentär, reportage, porträtt och iscensättning. Vi testar också olika typer av fotografiska tekniker under året.

Målet med kursen är att få kunskap och verktyg som hjälper dig att driva egna, personliga fotoprojekt, att få insyn i vidareutbildning inom fotografi och ansökningsprocesser. I slutet av läsåret producerar vi en utställning. Tidigare år har utställningen ägt rum i Malmö. 

LÄRARE

Kontaktlärare: patrik.renmark@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se