Mosaik

Ansök nu

På den här kursen lägger vi mosaik på stora och små krukor, brickor, fat och andra föremål. Vi prövar många olika material och tekniker.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kontakt:
Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000
E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se


Man kan lägga mosaik med vad som helst – porslinsskärvor, glasbitar, snäckor, marmor, trasiga cykelreflexer och cd-skivor... Många små delar bildar tillsammans en helhet, ett mönster eller ett motiv.

På den här kursen lägger vi mosaik på stora och små krukor, brickor, fat och andra föremål. Vi prövar många olika material och tekniker. Vi går igenom färg, komposition, mönster och stilisering, men tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla den inneboende kreativiteten. Inga förkunskaper krävs.

Gäst är Annika Salminen som visar och berättar om sin mosaik.

Kursledare är Malena Skote, arkitekt, formgivare och författare till ett 10-tal fakta-böcker, bl.a. Mosaik för hem och trädgård, Stora Betongboken och Slöjda med skräp. Sommarkursledare på Fridhem sedan 2001

Materialkostnad tillkommer.