Ståuppkurs - introduktion

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Du introduceras i det skrivande, framförande och tänk som är en förutsättning för att kunna underhålla en publik med ståupp. Du får skrivuppgifter som redovisas sceniskt för kurskamraterna.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kostnader: På skolområdet, dvs med wifi. Enkelrum med dusch och toalett 6200kr. Dubbelrum med dusch och toalett 5700kr. På Kvarngatan, enklare standard och utan wifi. Enkelrum med delad dusch och toalett 5700kr. Dubbelrum med delad dusch och toalett 5200kr

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
info@fridhemsfolkhogskola.se

Att ställa sig upp inför en publik och säga ”nu ska jag vara rolig” är en stor utmaning. Men en härlig utmaning!
Vi tar det från grunden och med kursledaren och gruppen som trygghet och stöd undersöker vi din personliga humor så att du både kan och vågar ta utmaningen. Vi leker fram materialet och du får mycket guidning av kursledaren.


Målet är att på torsdagen uppträda inför skolan med en kort akt som du producerat själv i samarbete med gruppen. Efter kursen har du en bra start om du vill uppträda på rookiescener runt om i landet men framförallt får du en vecka fylld av skratt och spännande praktiskt arbete inom konstformen ståuppkomik.

Kursledare  är Martin Svensson, rutinerad och professionell komiker som har gjort över 2500 ståupp-föreställningar och hållit kurser på Fridhem i 15 år. Martin uppträder regelbundet på scener som Norra Brunn i Stockholm och The Tivoli i Helsingborg och på otaliga företagsarrangemang.  

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln