• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för dig som vill känna glädjen och lekfullheten i argentinsk tango. 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Argentinsk tango är en musikgenre och en pardans från tidigt 1900-tal, som har sitt ursprung i Buenos Aires immigrantkvarter. Den variationsrika musiken ger utrymme för att uttrycka både glädje, lekfullhet, retsamhet, sensualism, dramatik och melankoli. 

I centrum av tangon står verkligen många känslor, och man märker snart att tangon skiljer sig en hel del från andra pardanser. Som all dans kräver argentinsk tango både teknik, känsla och samspel, men här är bestämda turer och steg inte så framträdande. I stället lär man sig ett antal grundläggande rörelser och att tydligt föra och följa dessa. Rörelser kan sedan improviseras utifrån musiken, stämningen, det som partnern gör och hur de andra dansparen rör sig över golvet. 

Kursen vänder sig till dig som vill börja dansa tango och till dig som vill repetera tangons grunder. 

Inga förkunskaper kräva. Alla kan lära sig att dansa tango, oberoende av ålder och erfarenhet.

BRA ATT VETA: Anmälan i par är att föredra, men det går även att anmäla sig som ”singel” så skapar vi jämna par efter hand. Ange om du vill dansa som följare eller förare. 

Handledare: Jarmila har dansat i många år, främst Salsa. Christer har undervisat i tango sedan 2013. Det var tangon som förde dom samman.

Vi träffades första gången på en tangokurs och efter en gemensam resa till Buenos Aires bestämde vi oss för att börja undervisa tillsammans.”

Med kulturen och verktygen från den argentinska tangon som grund erbjuder HolisticTango kurser, workshops, retreats och coaching till individer och grupper med tillämpning inom områdena social, psykologisk, neurologisk, fysiologisk, samt relation och personlig utveckling. De är båda utbildade till Neurotango® Practitioner i Berlin.

”Vår mission är att skapa glädje och personlig utveckling genom kontakten i Tangon.”

 

Fler kurser inom: Dans Tango

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln