Att skriva en bok (sakprosa)

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Många drömmer om att skriva en bok, några gör det också, får den utgiven och läst. Den här kursen vänder sig till dig som har en idé, kanske samlat material men vet inte hur du ska börja.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Många drömmer om att skriva en bok, några gör det också, får den utgiven och läst. Den här kursen vänder sig till dig som har en idé, kanske samlat material men inte kommit i gång, vet inte hur du ska börja. Kanske har du kommit en bit på vägen men är osäker på fortsättningen.

Kursledaren Anders Sundelin tar kontakt med deltagarna redan före kursstarten, diskuterar idé och upplägg. Under kursveckan arbetar du med boken, får synpunkter på det skrivna. Avbrott görs för samtal kring sådant som research, språk och stil, scenbyggen och berättarperspektiv, svårigheten att hantera större textmängder, säkert någon praktisk övning. Deltagarna får hjälp att orientera sig i förlagsvärlden.

Kursledare är Anders Sundelin, reporter och författare till närmare 20 böcker, utgivna på både stora och mindre förlag, bland dem Fallet Wennerström, Den Magiska Cirkeln och Diplomaten.

Reportage. Att få fakta att dansa handlar om att berätta historier hämtade ur verkligheten. Hans senaste bok är Brevbäraren som försvann.

 

Fler kurser inom: Skriva Prosa Övriga skrivarkurser

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/