Att skriva kåserier och krönikor

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt!

Hur skriver man kort och effektivt så att texten blir lätt att ta till sig, men samtidigt tankeväckande och svår att glömma? Det ska vi träna på. Med enkla skrivövningar får vi fart på kreativiteten och idéerna. Korta snabba övningar varvas med längre tid för eget skrivande. I grupp läser vi varandras texter, diskuterar dem och ger feedback. Du får verktyg för att hantera dina text-er och hjälp att hitta fram till din egen stil och språk.

 Vi diskuterar vad som gör en krönika eller ett kåseri läsvärt och intressant. Hur fångar vi läsaren? Vad är roligt? Hur skriver man personligt utan att bli privat? Vi studerar nya och gamla skribenter och lär oss vilka tekniker våra förebilder använder. När veckan är slut har du förhoppningsvis skrivit flera spännande texter och har idéer och verktyg för många fler.

Kursen vänder sig till dig som vill öva på att skriva intressanta texter, oavsett om de är för en tidning, ett föreningsblad, kortare anföranden, en egen blogg eller kanske för vännerna på Facebook.

Kursledare är Olle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dags-tidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Kåseri

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln