Att skriva krönikor och kåserier; Andra sommaren

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du komma djupare i dina krönikor och kåserier? Vill du ta nästa steg och slipa på din stil?

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du komma djupare i dina krönikor och kåserier? Vill du ta nästa steg och slipa på din stil? Här får du fler verktyg för att vässa din penna.

Under veckan jobbar vi med hur du utvecklar din egen röst i texten, hur du kan använda litterära tekniker, hur du kan leka med olika former, hur texten blir effektivare och olika sätt att skriva personligt, intressant och roligt.

Vi kommer att varva korta övningar med längre för att sporra kreativiteten. Vi kommer att skriva både tillsammans i grupp och enskilt, och läsa varandras och andras texter.

Målet är att du ska skriva mycket, ta nya steg och få massor av skrivinspiration och skrivglädje med dig hem.

Kursen riktar sig till dig som gått kursen ”Att skriva krönikor och kåserier” eller till dig som redan sysslat en del med dessa former.

Kursledare är Olle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dags-tidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Kåseri

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/