• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Det här är en kurs för dig som är mitt uppe i ett romanprojekt och behöver en intensiv vecka för att komma vidare med din berättelse.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Det här är en kurs för dig som är mitt uppe i ett romanprojekt och behöver en intensiv vecka för att komma vidare med din berättelse.

Under veckan går vi igenom sådant som struktur, handling och tematik, karaktärer, stil och språk, allt för att du när kursen är över ska ha mer förståelse för ditt eget projekt och vad det egentligen är du försöker berätta. Du kommer även att komma hem med en djupare förståelse för den fullständiga konstnärliga process som krävs för att färdigställa en roman.

Innan kursen skickar du en beskrivning av ditt pågående projekt. Obs! Det är inte en kurs för dig som inte har skrivit något på din idé än.

Kursledare är Maria Maunsbach, författare och skribent. Hon skriver regelbundet krönikor för Sydsvenska Dagbladet och driver Debutantscen Malmö i samarbete med Malmö Stadsbibliotek. Hon har tidigare arbetat som programledare på Sveriges Radio och drivit en egen humorklubb. Hittills har hon gett ut tre romaner: Bara ha roligt, Hit, men inte längre samt Lucky Lada & jag.

Fler kurser inom: Skriva Övriga skrivarkurser

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/