Body awareness och meditation

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs
Body Awareness fokuserar på medveten närvaro, andning och hållning. Därigenom når vi avslappning, kommer ner i varv och släpper stressen. Med kroppen i centrum utforskar vi lågintensiva rörelser.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Det här är kursen för dig som bestämt dig för att du är viktig. Body Awareness ger dig andrum i tillvaron. Du får möjlighet att frigöra dig från onödiga spänningar och få tillgång till mer energi. 

Body Awareness fokuserar på medveten närvaro, andning och hållning. Därigenom når vi avslappning, kommer ner i varv och släpper stressen. Med kroppen i centrum utforskar vi lågintensiva, stabiliserande rörelser. Vi lär oss lyssna på kroppen, använda den skonsamt och hitta balansen. Kroppen blir din egen verktygslåda för stresshantering. 

Under veckan varvar vi Body Awareness i praktik och teori med Meditation i rörelse och stillhet. Vi övar enskilt, i par och i grupp. Övandet sker i olika positioner, allt från liggande på golvet till gående ute i gräset. Med utgångspunkt i kroppen och rörelsen övar vi också på att medvetandegöra och förändra tanke- och beteendemönster. På olika sätt delar vi reflektioner och insikter som övningarna väcker.

Kursen passar alla som önskar fördjupa sina kunskaper och strategier för välbefinnande och återhämtning.

Kursledare är Anna Heiman, legitimerad fysioterapeut med vidareutbildning inom Body Awareness. Hon har lång erfarenhet av att motivera och inspirera människor att hitta sina inre resurser och nå nya mål genom att använda kroppen och rörelser.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln