Clownkurs - fortsättning

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Sommarens clownkurs för dej som vill jobba med fysisk humor, publikkontakt och scenisk närvaro. 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Sommarens clownkurs för dej som vill jobba med fysisk humor, publikkontakt och scenisk närvaro. Vi jobbar med den clowntradition som har sina rötter i commedia dell’arte, som Mario Gonzalez introducerat i Sverige. Vi använder oss av neutralmask för att jobba med teknik och grunder och halvmask för att utforska expressivitet och karaktärer. 

Fokus ligger på clownen, varje deltagare får utveckla sin clown och sitt uttryck. Vi använder övningar för att hitta lek, koncentration, energi och tillgång till både känslor och kropp. Vi jobbar med att acceptera och förvalta det som uppstår i nuet, med att hitta både lek och allvar och hela det expressiva spektra som tillhör clownen. Vi utforskar improvisationer solo, med duo och trio. Varje deltagare får även förbereda något som hen vill jobba med, det kan vara text, musik, tricks eller annat material och vi utforskar i vilken riktning var och en vill utveckla sitt clownarbete. Allt och alltid med lust, ärlighet och modet att stå med brallorna nere. I slutet av veckan har vi under trygga former ett publikmöte. Kursen riktar sig till dig med Clownerfarenhet eller med en hel del scenisk praktik.

Karin Bergstrand är clown, skådespelare och pedagog. Hon är verksam som sjukhusclown, har rest med Clowner utan gränser och spelar clownföreställnngar för både barn och vuxna. 2022 jobbar hon på Teater 3, går en Masterutbildning i skådespeleri, undervisar i clown och mask och har för andra året sommarkurs på Fridhem!

 

Fler kurser inom: Teater Clowneri / Trolleri

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln