• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Att animera betyder att skapa liv, och det är precis vad vi ska göra under denna sommarvecka. Den här kursen ger dig kunskaper i dockbygge och stop motion-animation

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Att animera betyder att skapa liv, och det är precis vad vi ska göra under denna sommarvecka.

Den här kursen ger dig kunskaper i dockbygge och stop motion-animation och under veckan hinner man göra en kortare animation med hjälp av sin telefon och en enkel app.

Du bestämmer själv vilken typ av docka du vill bygga, hur den ska se ut och vem det är. Trä, lera, tyg, plast, frigolit- material köper du av mig. Jag har med de verktyg du kan behöva för att bygga din docka- borr, värmepistol, tänger, skalpeller, färg, tyg och mycket mer.

Jag går igenom grunderna i dockbygge- hur du skapar ett aluminiumskelett som går att animera och sen bygger kropp, kläder, huvud och eventuellt andra attribut. När dockan väl är klar lär du dig att animera den med stop motion-teknik. Vi använder skolans omgivningar som scenografi. Sist lägger du ljud och musik till filmerna.

Jag varvar animationsteori, filmvisning och praktisk handledning. Vi lär och inspireras av varandras arbete och under veckan får ni också tips och trix för att både bygga och animera.

Kursen passar både nybörjare och den som tidigare provat på stop motion-animation.

Det du behöver ha med är en Iphone eller Android med appen Stop Motion Studio Pro installerad och ett litet stativ till telefonen.

Filmerna och dockan tar du med dig hem!

Materialkostnad tillkommer.

Kursledare är Johanna Schubert som arbetar som animatör och illustratör och driver animationsstudion Schubert Animation. De senaste åren har hon arbetat med flera prisbelönta filmer som Min Börda av Niki Lindroth von Bahr och Guld av Abbe Hassan.

Hon arbetar även halvtid som lärare på Animationsakademien i Stockholm.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det har varit mycket eget ansvar och man har kunnat välja själv hur mycket man vill få ut av utbildningen

Matilda Hjerpe har gått en ettårig dokumentärfilmslinje på folkhögskola.

Läs hela artikeln