Fritt broderi och akvarell

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I denna kurs vill vi försöka kombinera broderi och akvarell. Vi jobbar först med akvarellfärger, olika papper och penslar. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Fritt broderi är precis så som det låter: fritt, kreativt och t.o.m. befriande. En underbar väg in i det egna skapandet, men för att skapa en intressant bild, att iscensätta en bildidé, då räcker det inte alltid med att kunna olika stygn.

Komposition, färg och form är grundläggande färdigheter och en ovärderlig hjälp i allt fritt skapande, oavsett teknik. 

I denna kurs vill vi försöka kombinera våra olika kunskaper och tillsammans ge en dynamisk bredd åt den svåra konsten att bygga bilder.

Vi jobbar först med akvarellfärger, olika papper och penslar. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi.

Akvarellmåleriets snabba spontana omedelbarhet i kombination med broderiets långsamma, meditativa skapande låter för oss som en fantastisk kombination.

Kursen är öppen för alla, men det är en fördel med en viss vana vid nål och tråd.

Kursledare är Henriette Ousbäck och Ria Roes.

Henriette Ousbäck, utbildad på Konstindustriskolan, numera HDK, i Göteborg, textila linjen och har ända sedan mitten av 70-talet arbetat med broderi som konstform. Henriette arbetar med utställningar, uppdrag och med pedagogisk verksamhet. Har senast ställt ut i somras på Galleri 1 i Bollerup och alldeles nyss på Nääs konsthantverk utanför Göteborg. Läs mer på henrietteousback.com

Ria Roes, konstnär utbildad vid De Vrije Akademie Den Haag i Holland. Hon är aktiv konstnär och utställare och har mångårig erfarenhet som bildpedagog, bland annat från de uppskattade kurser hon har hållit på Capellagården (Carl Malmstens skola på Öland), i Provence, på Lofoten samt vid Gerlesborgsskolan tillsammans med Arne Isacsson.

Materialkostnad tillkommer

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/