Fritt broderi - att teckna med nål och tråd

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för att inspirera och att undersöka möjligheterna i det fria broderiet.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Att brodera fritt och skapa egna bilder kan man göra på så många olika sätt. I den här kursen ska vi teckna med nål och tråd. Vi ska undersöka olika stygns egenskaper och linjetecknande möjligheter genom att testa och experimentera med både stygn och material. 

Inspiration till egna bilder hämtar vi från olika håll. Vi studerar också några textil konstnärers sätt att använda stygnet på det tecknande sättet, provar deras tekniker och hittar nya vägar in i det fria skapande.

Det handlar också om, som alltid, att använda sig av det fria broderiet för att komma i kontakt med den egna fantasin, kreativiteten, skaparlusten och påhittigheten. Du som gått på tidigare  kurser för mig är detta en möjlighet till fördjupning men det krävs inga speciella förkunskaper. Kan du trä en nål och sy upp och ner så funkar det! Huvudsaken är lusten att du gillar att pröva något nytt och bejakar din upptäckarlust.

 Kursledare är Henriette Ousbäck utbildad på Konstindustriskolan, numera HDK, i Göteborg, textila linjen och har ända sedan mitten av 70-talet arbetat med broderi som konstform. Henriette arbetar med utställningar, uppdrag och med pedagogisk verksamhet. Har senast ställt ut i somras på Galleri 1 i Bollerup och alldeles nyss på Nääs konsthantverk utanför Göteborg. Läs mer på henrietteousback.com.

 

Materialkostnad tillkommer

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/