• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Inom orientalisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser. Kursen passar för såväl nybörjare som mer erfarna utövare

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Inom orientalisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser. Kursen passar för såväl nybörjare som mer erfarna utövare. Vi tränar teknik, koreografi och improvisation i dans främst med ursprung i Egypten.

Kursveckan ger en inblick i olika tekniker såsom isolerade rörelser och integrerade rörelser. Mjukt böljande och flödande rörelser kombineras med accentuerade markeringar. Kursveckan ger även en kulturell och historisk orientering i olika traditioner såsom t ex Raqs Sharqi, Beladi och Shaabi. Traditionella stilar såsom Saiidi blandas med moderna och populära såsom Mahraganat. 

Varje dag inleds med en noga uppvärmning för god styrka, smidighet och flöde i dansen. Dagsschemat är sedan uppbyggt med teknikinlärning och träning, instruktion av koreografi med repetition och lekfulla övningar för kreativitet, uttryck och scenframställning.

Handledaren Martina von Schwerin driver dansskolan Arabesque Academy, www.arabesqueacademy.se i Göteborg. Hon har jobbat professionellt med orientalisk dans över 20 år och har en djup och bred kunskap om dansens historia, mångfald och teknik. Martina har förutom lång erfarenhet som pedagog arrangerat festivaler och föreställningar på bl a Stora Teatern i Göteborg. Hon har gett danskurser på Fridhem sedan 2003 och framträtt på scen i Europa, Egypten, Jordanien, Indien, Kina och Japan.

 

Fler kurser inom: Dans Orientalisk dans

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln