• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Använda plagg är vår utgångspunkt och nya kläder är vårt mål! Vi använder sax, symaskiner, provdockor, klassiska tekniker och nya tankesätt.

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Veckan består av praktiska övningar, inspirerande föreläsningar, kreativa utmaningar och tid att jobba på. Vi utgår från plagg vi har, ser dom på nytt sätt och ger dom nya värden. Vi lär oss om olika material och vilka tekniker som passar vad. Fokus på kursen kommer vara hållbart mode genom:

Redesign – Vi ger plaggen en ny form, ett nytt uttryck eller en ny funktion. Vi skissar, draperar på docka eller använder saxen!

Stash flow - Vi sammanfogar bitar av tyger och syr sedan nya plagg från grunden. Mönster och modeller finns på plats.

Re-take! Vi tar det roliga med mode till oss, vi experimenterar med färg, form, uttryck och stil!

Välkommen till en rolig kurs där du utvecklar din förmåga att ta hand om och utgå från det som redan finns! Förhoppningen är att du efter kursens slut har skapat nya kläder, ökat dina kunskaper om material och sömnadstekniker, vågat prova något nytt och fått många nya erfarenheter. Det blir en kul kurs!

Kursen passar erfaren och oerfaren. Veckan kan vara första steget till en mer hållbar garderob , eller tid och rum att fördjupa dig, utforska din kreativitet eller bara komma igång.

Kursledare Karin Sterner är en erfaren kursledare och har jobbat på Beckmans, Konstfack och Sätergläntan. Hon har jobbat som designer inom konventionell modebransch, på REMAKE Stockholms stadsmission och som hemslöjdskonsulent. Hon brinner för hållbart mode – det ska vara roligt att klä sig och det går, utan att tära på planetens resurser. Det som behövs; kunskap och kreativitet, utvecklar du under denna roliga vecka! 

Materialkostnad tillkommer. 

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln