Silverkurs - smycken - fortsättning v 27

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Under den här kursen erbjuds du möjlighet att fördjupa dina kunskaper då vi redan från start fokuserar på dina egna idéer. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vi att kommer träffas varje morgon och gemensamt titta på och prata om pågående arbete. Detta är ett fantastiskt sätt att dela med sig av sina erfarenheter, ni får tillgång till varandras arbete, hör om olika tekniker och får möjlighet att testa olika idéer på gruppen. Tidigare år har visat att detta är ett mycket givande forum för deltagarna.

Det kommer finnas möjligheter att titta extra på olika tekniker utifrån önskemål. Detta är en vecka med mycket utrymme för att helt arbeta med egna idéer.

Viss förkunskap krävs, du behöver känna till de grundläggande teknikerna som att löda, fila, såga och vara bekant med hur silvret som material fungerar. En sommarkursvecka på Fridhem eller liknande kurs räcker fungerar bra som grund.

 Kursledare är Catarina Hällzon, smyckekonstnär utbildad vid Konstfack i Stockholm med lång pedagogisk erfarenhet.

http://catarinahallzon.se/

Kostnad: Övningsmaterial i koppar och verktyg ingår i kursavgiften. Kostnad för silver tillkommer.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln