Skapa scener utan ord

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du lära dig att arbeta mer fysiskt på scenen? Vill du få in mer rörelse i den scenkonst du gör?

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Kursen handlar om att uttrycka sig fysiskt på scenen. Du kommer arbeta med sceniska övningar där du tränar dig i att ge och ta impulser. Du arbetar med rörelse i både avspänning och med energi och övar dig på att det du tänker ska synas i hela kroppen. Du skapar sedan scener där rörelsen själv bär det som behövs för att nå fram till en publik. Scenerna kan också skapas från tema eller förutbestämda historier:  Vilka val gör du då, när ”passar” det med rörelse i en pjäs eller i en berättelse?

Kursen avslutas med en öppen lektion av improvisatorisk art där deltagarna får olika uppgifter liknande dem de har fått under kursen och löser dem inför publik – Vad händer då? 

Kursen passar dig som vill bli mer fysisk på scenen och är nyfiken på rörelsens möjligheter i ett sceniskt arbete.  Kanske har du just börjat med teater och vill att din kropp ska bli mer uttrycksfull? Eller jobbar du redan med egna projekt och vill utvecklas vidare? Huvudsaken är att du är nyfiken på att gestalta med din kropp och med dina rörelser.

Kursledare är Lena Stefenson, mimskådespelare och koreograf/regissör med över 35 professionella uppsättningar bakom sig. Grundare av Teater Tre.  Numera lektor i mimgestaltning på Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH). Dessutom glad improvisatör, körsångare och hemmapoet.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln