• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

På Täpp Lars skinnkurs får du lära dig grunderna i skinnsömnad, tillskärning och skinnkvalité. Det mesta syr vi för hand men även något på maskin. Du har möjlighet att sy t.ex mössor, vantar, 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På Täpp Lars skinnkurs får du lära dig grunderna i skinnsömnad, tillskärning och skinnkvalité. Det mesta syr vi för hand men även något på maskin. Du har möjlighet att sy, mössor, vantar, väskor och tofflor.

Du kan själv ta med det skinn du kanske har hemma eller köpa på plats på kursen. Nålar, tråd och mönster och alla de verktyg du behöver finns på plats.

Kursledare är Täpp Lars Arnesson, en mångsidig skinnhantverkare och inspiratör från Malung i Dalarna som brinner för handens kunskap och skapande. Lars började som 25 åring arbeta professionellt med skinn och pälssömnad och har under sina 20 år inom yrket samlat på sig en stor kunskapsbank från äldre generationer. Erfarenheter och kunskaper han vill vidareutveckla och dela med sig av. Han har levererat sina alster till både slott och koja och blivit känd genom media i olika konstellationer.

Materialkostnad tillkommer

Fler kurser inom: Hantverk Skinn

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln