Skriv ditt liv - att gestalta minnen - fördjupning

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

På den här skrivkursen får du lära dig att berätta om händelser i ditt eget liv så att de blir tillgängliga och levande för andra.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Till den här kursveckan tar du med dig ett eget material som du vill fördjupa och komma vidare med. Det kan vara texter du börjat på, en idé som du vill komma i gång med eller något du börjat göra research för. Det kan också vara något du börjat skriva på under en grundkurs i Skriv ditt liv.

Du får skrivövningar men också mer skrivtid och textrespons på denna kurs. Vi laborerar vidare med det biografiska skrivandet och skrivprocessen, prövar form och berättarperspektiv, samtalar utifrån litterära exempel och skriver, skriver!

Kursledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker. Hon har lett sommarkurser på Fridhem i många år. Ger även kurser på andra folkhögskolor, i egen regi samt i Lendas på Kreta. Inriktning: biografiskt skrivande, dramatik och kreativt skrivande. Kersti är även verksam som muntlig berättarcoach inom berättarkompaniet Fabula Storytelling.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln