Teckningskurs - grund

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för dig som vill återuppliva ditt tecknande eller är en intresserad nybörjare, välkommen på den här lustfyllda kursen i teckning!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

En lustfylld grundkurs i teckning, för dig som vill återuppliva ett gammalt intresse eller är nybörjare. Detta är en intensiv kurs med fulla dagar, för dig som älskar att teckna och är beredd att lägga ner energi och engagemang. Det är inte kursen för dig som vill ha en avslappnad semestervecka! Du bör vara över 18 år. 

En bra kombination om du vill teckna mer är att också söka kursen Teckna människan, som ges med samma lärare veckan efter!

Teckning är en konstnärlig grundkunskap för den som vill avbilda verkligheten, vare sig det är med pennor, akvarell, olja eller akryl. Det finns många knep och tips som snabbt tar ditt tecknande till nya nivåer. Kursen fokuserar på realistisk avbildning, att öva upp handens och ögats skicklighet. Vi blandar korta övningar med föredrag och längre övningar, där du får tid att komma in i "zonen". Du behöver inga förkunskaper, bara intresse och vilja att ta ditt tecknande till nästa nivå, var du än befinner dig.

Kursen innehåller bl.a. de här momenten:

·         Linjeföring (skraffering, streck, prickar, hårdare och mjukare stift).

·         Teckna människan efter bl.a. levande modell (kroki)

·         De geometriska grundformerna.

·         Natur, förenklingar och komposition.

·         Enkel perspektivteckning

Du kommer att behöva ha med dig en grunduppsättning tecknarmaterial, lista kommer senare. Material utöver listan kommer att finnas på plats (jag gör ett gemensamt inköp och slår sedan ut kostnaden på hela klassen. Summan kommer inte att överstiga 500 kr.)

Kursledare är Maja Lindén, som undervisar i grafisk design på Fridhems folkhögskola. Hon är högskoleutbildad illustratör och har arbetat bl.a. som teaterscenograf, serietecknare och nyhetsgrafiker på dagstidning. Maja är också verksam som konstnär och har regelbundna utställningar i Skåne. För mer information se www.majalinden.se eller följ @majalindn på Instagram.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln