Bli en bättre prosaist!

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Gunilla Pålsson

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Det här är en kurs för dig som skriver skönlitterär prosa, och vill bli bättre på det. Under veckans gång går vi igenom sådant man kan tänka på om man vill utveckla sitt skrivande.

Det här är en kurs för dig som skriver skönlitterär prosa, och vill bli bättre på det. Under veckans gång går vi igenom sådant man kan tänka på om man vill utveckla sitt skrivande. Hur kan man jobba med rytm? Volym? Klang? Tempo? Vilket språk passar till det du vill berätta? Hur får man liv i texten, och framför allt: när går text från information till litteratur? 

För den som vill skriva romaner och noveller är prosan det viktigaste instrumentet – den här veckan handlar om att öva upp förmågan att hantera det, och att få syn på både hur man för stunden skriver, men också hur man skulle vilja kunna skriva längre fram. 

Kursledare är Maria Maunsbach, författare, och skribent. Hon skriver regelbundet krönikor för Sydsvenska Dagbladet och Svenska Dagbladet. Hon har tidigare arbetat som programledare på Sveriges Radio. Hittills har hon gett ut tre romaner: Bara ha roligt, Hit, men inte längre samt Lucky Lada & jag. Hon debuterade som dramatiker med ”En magisk man” för Malmö dockteater.

Fler kurser inom: Skriva Prosa Övriga skrivarkurser

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/