Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Praktisk och teoretisk kurs för de som vill prova på bokbinderi ur en mer kreativ infallsvinkel. 

Praktisk och teoretisk kurs för de som vill prova på bokbinderi ur en mer kreativ infallsvinkel. Kursen går ut på att, förutom att göra vackra saker, bygga en plattform som ger dig en metod att kunna arbeta vidare med ditt eget skapande.

Kursupplägg
Kursen inleds med en teoretisk del där föredraget ”Bokhantverkets egenskaper, metoder och inspiration” lägger en grund för kursen. Vi tittar närmare på bokens dialogiska egenskaper och på olika metoder som kan hjälpa till att driva en process framåt.
Resterande dagar arbetar vi praktiskt utifrån en meny av olika modeller. Det som ingår är enarkshäftningar, japansk trådhäftning, olika typer av dragspelsmodeller samt några olika häftmetoder.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som provat på innan.

Materialkostnad tillkommer.

Kursledare är Monica Langwe
Monica bor och verkar i Mora där hon har sin ateljé. Hon rör sig i gränslandet mellan konst och hantverk och är utbildad inom både traditionellt och innovativt bokbinderi, såväl teoretiskt som praktiskt. Hon undervisar sedan många år i bokhantverk både i Sverige och utomlands på konsthögskolor, konstskolor och folkhögskolor.
2016 gav hon ut boken ”Papper och stygn” på Hemslöjdens förlag.

Fler kurser inom: Hantverk Övriga hantverkskurser

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/