Standup comedy - fördjupning

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kontakt: Gunilla Pålsson

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Förutom det självklara arbetet med nytt (och gammalt) material så kommer inriktningen att vara på det SCENISKA FRAMFÖRANDET,

 

Förutom det självklara arbetet med nytt (och gammalt) material så kommer inriktningen att vara på det SCENISKA FRAMFÖRANDET, Vi ståuppkomiker pratar mycket om material, men vi glömmer ibland att ett bra material kan falla på ett dåligt framförande. 

Därför kommer vi att jobba med :

HÅLLNING - ATTITYD -ENERGI

Detta gör vi för att skapa bättre DYNAMIK och en större VARIATION i framförandet. Kroppen och rösten är våra arbetsredskap, hur jobbar vi med dem?

Gör därför gärna nytt material under kursen som innehåller kroppslig och/eller röstmässig illustration. Alla som deltar i kursen förväntas också delta aktivt både som publik och med iakttagelser och analyser av andras arbete. Man lär sig också av att titta på andra!

Thomas Oredsson är en riktig veteran inom Stand up. Han har jobbat som skådespelare, regissör och teaterchef runtom i landet sedan 70-talet. Han har gjort över 2000 framträdanden som stå-uppare, samt undervisat i ämnet på bla Dramatiska institutet och Gtb stadsteater. Detta blir hans 18:de sommar på Fridhem.

 

Fler kurser inom: Teater Ståuppkomik

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/