Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Detta är kursen för dig som har provat på standup comedy sedan innan och nu siktar på att fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Detta är kursen för dig som har provat på standup comedy sedan innan och nu siktar på att fördjupa dina kunskaper ytterligare. Du behöver ha grundläggande kunskap om standup comedy som konstform, då denna kurs går direkt på själva humorskapandet. Fokus under veckan är att utveckla material, både i grupp och med enskilda övningar, men vi arbetar också med att förfina leverans för att ytterligare förhöja materialet.

Kursen kommer utöver det också att beröra tankar kring scenpersona och mer konkret vad som är viktigt för att nå publiken i ett framträdande. Kursen är en riktigt rolig och utvecklande vecka i en kreativ miljö tillsammans med likasinnade. Syftet är att utveckla både material och framträdande genom professionell handledning varvat med traditionellt teamwork för att hitta guldkornen och slipa dem. På torsdagens kväll får du sedan möjlighet att testa resultatet inför publik tillsammans med dina kurskamrater.  

Kursledare är Elin Nordén, med över 20 år på standupscenen finns gedigen erfarenhet. Hon har hållit kurser i standup sedan 2010 och har pedagogisk utbildning. Elin uppträder regelbundet på standupklubbar och företag, hon var också en av förkomikerna under Johan Glans senaste sommarturné.

 

Fler kurser inom: Scenarbete Ståuppkomik

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/