Discgolf för nybörjare

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Gunilla Pålsson

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Gillar du frisbee och har undrat vad det är för korgar som poppar upp runt om i landets parker? Har du hört talas om discgolf eller Frisbeegolf och undrat vad det är? Vill du kasta plast? 

Gillar du frisbee och har undrat vad det är för korgar som poppar upp runt om i landets parker? Har du hört talas om discgolf eller Frisbeegolf och undrat vad det är? Vill du kasta plast? Då är detta en kurs och en sport för dig! Världens kanske mest växande sport är både familjär och beroendeframkallande. 

Discgolf för nybörjare är precis var det låter som: Vi tar de första staplande stegen tillsammans och lär oss kasta diskar av plast. Det finns stora likheter med vanlig golf, och man har olika discar som är till för olika saker som långdistans, inspel och för att putta. Och till råga på allt kan man kasta diskarna på olika sätt. Allt detta ska vi röra vid under kursen! OCH vi ska designa en egen bana på ett grönområde i samhället Svalöv!  

OBS! det blir en intensiv vecka där vi kommer att köra hårt - och man förväntas öva en hel del på egen hand! Det är fysiskt krävande med långa promenader och letande efter borttappade discar : ) 

Ted Kjellsson

Till vardags är jag regissör och manusförfattare samt utbildad scenograf och designer. Nä jag inte gör film vurmar jag för frisbeegolfen, har bildat en förening och håller på med att få till en riktig discgolfbana i Svalövs Kommun. 

Inom mitt yrke har jag jobbat och jobbar med både fin- och fulkultur. Allt från reklamfilm och revy till biofilm och tv-serier. Jag har en bred filmsmak och dissar inga läger även om jag själv har en förkärlek till genrefilm. Som discgolfare kan jag närmast beskrivas som en glad amatör med koll på grejorna. Där jag brister i jämförelse med proffsen väger jag upp med entusiasm och glatt humör! 

Fler kurser inom: Idrott Övriga idrottskurser

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/