Allmän kurs Behörighet på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier och få större valfrihet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Kostnader: 1400 kr per termin som bl.a. täcker materialkostnader och vissa gemensamma måltider.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020

Kontakt:
Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36
E-post:
fhsk@furuboda.se

Ge dig själv större valfrihet

Den allmänna kursen är för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kursen förbättrar dina möjligheter att i framtiden få större frihet och fler valmöjligheter i livet.

Syfte & målsättning

Allmän kurs Behörighet erbjuds på både grundskolenivå och gymnasienivå. För att studera på grundskolenivå krävs förkunskaper motsvarande åk 6. Efter godkända studier på grundskolenivå har du möjlighet att studera vidare på gymnasienivå.

Vid studier på gymnasienivå studerar du i sammanlagt tre år och får grundläggande behörighet från folkhögskola. Sedan kan du få ett sammanfattande studieomdöme som du kan söka till högskola eller universitet med.

Arbetsmetod

Tillsammans med din kursledare gör du en plan för dina studier med en studielängd och -takt som passar dig. Du får studera i mindre grupper, i egen takt och i en lugn miljö under handledning av lärare och med individuellt stöd.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Deltagarna i kursen förväntas uppnå behörighet från folkhögskola för högre studier eller behörighet i enstaka ämnen.