Hundkursen

Ansök nu

Hundkursen på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - en ny kurs för dig som gillar hundar! Du vill kanske skaffa egen hund i framtiden eller arbeta på hunddagis eller i en djuraffär. Då kan hundkursen vara rätt för dig!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 1 mars 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Kostnader: 1460 kr per termin som bl.a. täcker materialkostnader och vissa gemensamma måltider.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2022 - 16 jun 2023

Kontakt:
Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36
E-post:
fhsk@furuboda.se


OBS!
Ansök senast
1 mars 2022

Ny kurs - för hundälskare!

Det här är en ny kurs för dig som gillar hundar. Du vill kanske skaffa egen hund i framtiden eller arbeta på hunddagis eller i en djuraffär. Då kan hundkursen vara rätt för dig!

Syfte & målsättning

En ny hundverksamhet utvecklas på Furubodas anläggning, med plats för hundar. Hundkursens deltagare tar hand om hundarna när deras ägare är på jobbet.

Kursen har ett dubbelsyfte, att människa och hund utvecklas tillsammans. Vi arbetar med positiv förstärkning och belöning genom aktiviteter inne och ute. Du får en grund i hundkunskap och att träna med hund. Du sätter ditt personliga mål med vad du vill uppnå. Tillsammans med övriga deltagare får ni kunskap för att nå era olika mål.

Efter avslutad kurs får varje deltagare ett personligt hundskötarintyg, som beskriver vad du kan och behöver för att arbeta med eller skaffa hund.

Arbetsmetod & målgrupp

I mindre grupp får du stöd av utbildade hunddagislärare och stödassistenter.

Kursen vänder sig till dig som har gått gymnasiesärskolan eller riksgymnasium, eller till dig som har en förvärvad hjärnskada i vuxen ålder.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://furuboda.org/hundkursen