Musikproduktion - distans

Ansök nu

Musikproduktion - distans

Furuboda folkhögskola

Ansök nu

Musikproduktion - distanskurs på halvfart på Furuboda folkhögskola. För dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi gör ett urval baserat på personligt brev samt ett arbetsprov. Se mer info på Furuboda Folkhögskolas antagningssida: https://furuboda.org/folkhogskolan-yngsjo/ansokan-langa-kurser

Kostnader: Kurskostnad 3295 kr. I kurskostnaden ingår studiotid, mat och logi under uppstarsträff samt lunch och fika i studion.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 20 aug 2022 - 16 jun 2023

Kontakt:
Marcus Gunnarsson

Telefon: 044-781 46 39
E-post:
marcus.gunnarsson@furuboda.se


OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

För dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion. Du kanske skriver egna låtar och vill göra eller förbättra egna produktioner, är lärare och vill fortbilda dig eller vill lära dig för att arbeta med det – som hobby eller professionellt.

Kursen ger dig kunskaper i ljudteknik samtidigt som du utvecklar din konstnärliga förmåga. Efter utbildningen ska du som deltagare ha fått en förståelse för och insikt i musikproduktionens olika delar samt erhållit förmåga att ta ett verk från idéstadiet till färdig produktion med välljudande resultat.

Exempel på innehåll i kursen:
- Digitala verktyg inom musikproduktion
- Mixteknik
- Inspelningsteknik
- Ljudlära och akustik
- Låtskrivande och arrangering

Arbetsmetod & genomförande
Undervisningen sker i huvudsak på distans, så du som deltagare kan själv bestämma när du arbetar med uppgifterna. Tre gemensamma undervisningstillfällen är inplanerade under läsåret: två tillfällen i professionell musikstudio i Malmö och en uppstartshelg på folkhögskolan i Yngsjö.

Undervisningen sker via en nätbaserad plattform och gemensam kurslitteratur används i vissa moment. Som deltagare förväntas du ta ett stort ansvar för ditt eget lärande och dela med dig av dina kunskaper och ge feedback till de andra deltagarna i kursen.

Kurstillfällen
20-21 augusti 2022
Uppstartsträff på Furuboda folkhögskola i Yngsjö. Logi och måltider ingår i kursavgiften.

Studioträffar i Gula Studion i Malmö
En träff på hösten och en på våren. Varje träff består av två sammanhängande kursdagar. Boende ordnas av deltagaren.

Krav
För att tillgodose dig utbildningen behöver du ha tillgång till dator med kamera, valfritt inspelningsprogram, ljudkort, mikrofon och en stabil bredbandsuppkoppling.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://furuboda.org/musikproduktion