Allmän kurs Behörighet Yngsjö

Behörighetsgivande kurs Furuboda folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs Behörighet på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier och få större valfrihet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: 1520 kr per termin som bl.a. täcker materialkostnader och vissa gemensamma måltider. Hyra av kurslitteratur tillkommer. OBS! Begränsat antal internatrum.

Kontakt: Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36

E-post:
fhsk@furuboda.se

Ge dig själv större valfrihet

Den allmänna kursen är för dig som vill bli behörig att söka vidare till högre studier på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kursen förbättrar dina möjligheter att i framtiden få större frihet och fler valmöjligheter i livet.

Syfte & målsättning

Allmän kurs Behörighet erbjuds på både grundskolenivå och gymnasienivå. För att studera på grundskolenivå krävs förkunskaper motsvarande åk 6. Efter godkända studier på grundskolenivå har du möjlighet att studera vidare på gymnasienivå.

Vid studier på gymnasienivå studerar du i sammanlagt tre år och får grundläggande behörighet från folkhögskola. Sedan kan du få ett sammanfattande studieomdöme som du kan söka till högskola eller universitet med.

Arbetsmetod

Tillsammans med din kursledare gör du en plan för dina studier med en studielängd och -takt som passar dig. Du får studera i mindre grupper, i egen takt och i en lugn miljö under handledning av lärare och med individuellt stöd.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Deltagarna i kursen förväntas uppnå behörighet från folkhögskola för högre studier eller behörighet i enstaka ämnen.

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln