Älskar du att spela och känner att du vill utveckla din spelförmåga i en lugn och rofylld miljö där du samtidigt kan läsa upp dina betyg? Då är vår esport-profil något för dig.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805
E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

Allmän linje är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Älskar du att spela och känner att du vill utveckla din spelförmåga i en lugn och rofylld miljö där du samtidigt kan uppnå gymnasiebehörighet? Då är vår profil esport något för dig. Vi erbjuder dig möjlighet att ägna dig åt esport vid två lektionstillfällen i veckan.

Vi fokuserar på det moba-baserade (multiplayer online battle arena) spelet League of Legends men du kommer även få möjlighet att testa andra dataspel. Vi erbjuder ett spelande som inte syftar till någon elitsatsning. Samtidigt är meningen att du ska kunna utveckla ditt spelande, både individuellt och i lag. Teoretiska moment varvas med spelandet och du får studera olika spelstrategier och spelvändningar. Kursdeltagare på skolan som läser esport på heltid kommer ofta in och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt håller i vissa kursmoment. Du behöver inga förkunskaper. Vid enstaka tillfällen kan vi även vidga våra vyer och pröva på andra spel eller brädspel.

”Jag är nybörjare och har lärt mig massa grejer som jag inte hade lärt mig hemma men framförallt är det trevligt och skönt att ha något roligt på schemat!”

Ur ett bredare perspektiv kommer du att få verktyg som hjälper dig att bättre kommunicera och samarbeta med andra men framförallt vill vi att du känner spelglädje. Välkommen!


allmän linje arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

I spåren Högskoleförberedande och Block läser du i delvis egenvalda projekt med ämnen som passar in i kursplanerna för svenska, samhällskunskap, historia, religion och/eller naturkunskap – beroende på vilka behörigheter du behöver för att söka till yrkeshögskola eller högskola. På Högskoleförberedande spåret behöver du ta mycket eget ansvar och träna på arbetssätt som liknar de på högskolan. I spåret Block får du mer lärarledd undervisning och mer hjälp i dina studier.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid eller att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Vi hjälper dig att få en introduktion kring vad studier på folkhögskola innebär och får dig att känna dig trygg i klassen. Studierna bedrivs på gymnasienivå i mindre grupper. Du kan även komplettera ditt grundskolebetyg om du saknar någon behörighet.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/allman-linje