Allmän kurs - Programmering och webbdesign

Glimåkra folkhögskola


Ansökan stängd
Denna profil passar dig som vill lära dig att programmera och att designa webbsidor. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansöknings-handlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805
E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

Allmän linje är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Profilen Programmering och webbdesign är en profil för dig som vill lära dig att programmera och designa webbsidor. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?

Vi börjar med att skapa enklare webbsidor. Du lär dig HTML och CSS med tonvikt på att du ska förstå din kod. Vi kodar med en editor som har stöd för olika programspråk. När du väl lärt dig grunderna får du lära dig hur JavaScript fungerar. I några olika projekt lär du dig ett programspråk som gör att en webbsida kan bli interaktiv. Du får göra en egen miniräknare och ett eget spel i JavaScript. I slutet av kursen får du testa att göra dynamiska webbsidor där information lagras i en databas. De moment som ingår i kursen är HTML, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Det ingår även digital bildhantering (Adobe Photoshop), vilket gör att du kommer att jobba med projekt där du får omsätta dina idéer till bilder, animeringar och olika applikationer.

”Programmering är roligt :)
Kod är lite som poesi ^^
Att kunna ett programspråk är meriterande!”

Välkommen med din ansökan om du vill lära dig mer om programmering och webbdesign!

 

allmän linje arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

I spåren Högskoleförberedande och Block läser du i delvis egenvalda projekt med ämnen som passar in i kursplanerna för svenska, samhällskunskap, historia, religion och/eller naturkunskap – beroende på vilka behörigheter du behöver för att söka till yrkeshögskola eller högskola. På Högskoleförberedande spåret behöver du ta mycket eget ansvar och träna på arbetssätt som liknar de på högskolan. I spåret Block får du mer lärarledd undervisning och mer hjälp i dina studier.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid eller att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Vi hjälper dig att få en introduktion kring vad studier på folkhögskola innebär och får dig att känna dig trygg i klassen. Studierna bedrivs på gymnasienivå i mindre grupper. Du kan även komplettera ditt grundskolebetyg om du saknar någon behörighet.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/programmering-webbdesign