En kurs med e-sport, gaming och spelidéer. I e-sport har vi främst fokus på League of Legends. Utveckla sällskapsspel, lär dig programmera, allt i en kreativ folkhögskolemiljö. Spelidéer ger dig möjlighet att utveckla både förståelse och egna koncept kring analoga sällskaps- och brädspel.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökningar inkomna efter att ansökningstiden har gått ut behandlas om det finns plats kvar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Ludvig Knutz

Telefon: 044-44826
E-post:
ludvig.knutz@glimnet.se

Esport

I esport kommer du att få tid att förbättra dig som spelare individuellt, och coachning att spela i ett lag. Under kursen analyserar vi och testar olika spelstrategier och spelvändningar. Vi försöker ge dig kunskap om hur vi människor fungerar i grupp, och hur ett lag kan förbättras genom förståelse, kommunikation och gemensamma mål. Coachning är delvis på engelska och du bör ha lätt för att uttrycka dig på engelska verbalt och skriftligt. 

I kursen ingår också gästföreläsningar och deltagande i turneringar och spelkonvent som kan vara aktuella för läsåret.

Spelidé

I kursen får du möjlighet att se datorspel och videospel ur ett bredare perspektiv. Det gör vi genom att utveckla egna koncept kring traditionella sällskapsspel och brädspel. Vi undersöker hur ett spel kan växa fram genom historiebeskrivningar, sociala och kulturella sammanhang. Du får ta fram egna prototyper till sällskapsspel, se hur man går till väga för att balansera ett spel och ge det ett värde. 

Webbprogrammering

Kursen ger dig också en inblick i webbprogrammering. Du får lära dig HTML, CSS och grundläggande programmering i JavaScript. Tanken är dels att du ska se hur man kan informera och lansera en spelidé, men också att ge dig vissa kunskaper i hur ett programspråk är uppbyggt. Du får se hur variabler, villkorsfunktioner och kontrollstrukturer skapar en grund för ett enklare webbaserade spel.

Fler ämnen på schemat

Varje vecka finns Idrott och hälsa på schemat. Dessutom har du tillgång till gym/idrottshall på kvällstid.

Livsåskådning finns som ämne under höstterminen. Här ges tillfälle att förutsättningslöst fundera över livets frågor och svar. En möjlighet att utifrån olika utgångspunkter mötas i samtal om stort och smått

Som komplettering till din ansökan ska du berätta om:

• din bakgrund och ditt intresse för esport, lite om din spelnivå i League of Legends

• ditt intresse för sällskapsspel och brädspel

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/esport-spelide