Allmän kurs - Brädspel och speldesign

Ansökan stängd

Allmän kurs - Brädspel och speldesign

Glimåkra folkhögskola

Ansökan stängd

Den här kursen är till för dig som älskar brädspel i alla dess former och vill ägna ett år åt att spela en mängd olika typer av brädspel men också testa på att göra egna prototyper.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805
E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se


Fler kurser inom: Design , Spel , Grundskolenivå , Gymnasienivå

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

På profilen Brädspel och speldesign förenas spelglädje med upptäckarlust och kreativitet. Vi studerar olika typer av spelgenrer, förlag, internetresurser och analyserar olika spels mekaniker och förutsättningar. Vi når insikter i spelteori, hur mindset påverkar spelande, vad som gör ett bra spel och hur vi själva är en del av det. Tillsammans organiserar vi och deltar i brädspelsevenemang och skolan har en levande brädspelsförening som du kan vara en del av. Vi arbetar med designprocessens olika delar under året och stor möjlighet ges att jobba med egna spelidéer.

 

”Stämningen på lektionerna och i brädspelsföreningen är oslagbar. Jag har lärt mig så mycket nytt och haft det så trevligt. Klurigt att fixa egna spel men det gick bra och vi fick levla under året då vi började med lite lättare uppgifter. Tack för det här, magiskt!”

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/allman-linje