Webbprogrammering - distans

Ansökan stängd

Webbprogrammering - distans

Glimåkra folkhögskola

Ansökan stängd

Webbprogrammering är en allmän kurs på Glimåkra folkhögskola för dig som vill lära dig programmering. Du får lära dig programspråken HTML, CSS och JavaScript. I flera projekt under året får du prova på olika kursmoment. Det kan vara att skriva kod på ett sätt som bygger på att förstå kod, arbeta med bilder och responsiv webbdesign, skapa grafiska element och animeringar samt prova på att göra egna spel. Under senare delen av kursen lär du dig också att skapa enklare serverbaserade applikationer med PHP och Node.js kopplat till databas.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansöknings-handlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Anders Sjunnesson

Telefon: 044-44831
E-post:
anders.sjunnesson@glimnet.se


Om kursen

Kursen är ettårig, och ges på distans med en studietakt på 50%. Utöver delkurser i programmering läser du också digitalt skapande. Under vårterminen kommer du få möjlighet att arbeta med ett eget större programmeringsprojekt.

Kursen är tänkt att ge dig breda grundläggande kunskaper i programmering. Det ger dig i sin tur goda möjligheter att studera vidare på yrkeshögskola eller att läsa programmering på högskola. 

Kursens upplägg bygger på

  • att du tar del av föreläsningar via webben (inspelade och direktsända)
  • att du fortlöpande redovisar uppgifter som ges i de olika delkurserna
  • att du visar dina kunskaper vid examinationstillfällen (online) – som kan vara av muntlig karaktär, inlämningsuppgifter och programmeringsprojekt

Det finns också möjlighet att läsa Matematik 1 och 2 på distans.  Observera att du söker till matematikkurserna i en separat ansökan.

Möjlighet att ta behörigheter

Kursen ger möjlighet att ta behörigheter i Programmering 1 & 2, Webbutveckling 1 samt Digitalt skapande 1. Till dessa kurser kommer du behöva köpa kurslitteratur. Kursen ger inte studieomdöme. 

Det går att läsa kursen i kombination med studier på Allmän kurs (observera att de studierna inte är på distans). Det går även att läsa Webbprogrammering som ett år före eller efter studier på Allmän kurs för att kunna läsa hela gymnasieutbildningen på Glimåkra folkhögskola. Kombinerar du det med Allmän kurs finns möjlighet till studieomdöme.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/programmering