Allmän kurs - Japan

Ansök nu

Allmän kurs - Japan

Glimåkra folkhögskola

Ansökan öppnar snart

En allmän kurs med profil Japan. För dig som är intresserad av att lära dig mer om Japan och det japanska språket.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 15 april

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805
E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Profil Japan passar dig som är intresserad av att lära dig mer om Japan och den japanska kulturen. Kursen är bra både för nybörjare och erfarna.

I början känns det är svårt att lära sig det japanska alfabetet och grammatiken, men med hjälp av olika enkla metoder kan alla börja skiva och läsa japanska. Kursen kommer främst att ge dig grundläggande kunskap i modern japanska, som innebär grammatik, tecken och basvokabulär. Du kommer också att träna muntlig kommunikation.

Undervisningen, med läraren från Japan, görs individuellt och i egen takt. Dessutom fördjupar du dig inte bara språket utan även i kulturen genom att njuta av olika kulturella aktiviteter, som till exempel Karigrafi, Origami, enkel matlagning och Anime film. Denna kurs kan ge dig en behörighet i moderna språk 1.

"Profilen Japan har gett mig grunden jag behöver för att efter kursens slut kunna fortsätta med mina studier i japanska. Redan från början fick man arbeta i sin egen takt och lära sig språket utifrån sina tidigare kunskaper. I början var det svårt och kunde vara läskigt att prata på japanska. Nu känns det betydligt lättare eftersom det är en sån trygg och lättsam miljö. Förut så kunde jag inte ett enda tecken, nu så kan jag skriva med endast japanska tecken eftersom vi från början använde oss av det. Japanska är svårt men eftersom man alltid har roligt så lär man sig snabbt”

Välkommen med din ansökan om du vill lära dig det japanska språket och för mer kunskap om den japanska kulturen!

 

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/japan