Allmän kurs - Programmering och speldesign

Ansök nu

Allmän kurs - Programmering och speldesign

Glimåkra folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Denna profil passar dig som vill lära dig att programmera och att designa webbsidor. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 15 april

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansöknings-handlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805
E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Profilen Programmering och webbdesign är en profil för dig som vill lära dig att programmera och designa webbsidor. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?

Vi börjar med att skapa enklare webbsidor. Du lär dig HTML och CSS med tonvikt på att du ska förstå din kod. Vi kodar med en editor som har stöd för olika programspråk. När du väl lärt dig grunderna får du lära dig hur JavaScript fungerar. I några olika projekt lär du dig ett programspråk som gör att en webbsida kan bli interaktiv. Du får göra en egen miniräknare och ett eget spel i JavaScript. I slutet av kursen får du testa att göra dynamiska webbsidor där information lagras i en databas. De moment som ingår i kursen är HTML, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Det ingår även digital bildhantering (Adobe Photoshop), vilket gör att du kommer att jobba med projekt där du får omsätta dina idéer till bilder, animeringar och olika applikationer.

”Programmering är roligt :)
Kod är lite som poesi ^^
Att kunna ett programspråk är meriterande!”

Välkommen med din ansökan om du vill lära dig mer om programmering och webbdesign!

 

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://glimnet.se/pages/programmering-speldesign